2012-04-29

Prototype 2 - Alex Mercer je najebao!

Od prvog dela smo dobijali epileptične napade a Activision pare. U drugom delu dobijaćemo zavisničke napade a Activision pare. Ipak mi smo na dobitku zar ne?


Kako započeti ovu recenziju. Mogao bih da vam pričam koliko sam molio kolege da recenziramo ovu igru na Xboxu jer sam sam zadužen za te recenzije. Ali Prototype 2 je bio toliko dobar da su svi želeli da probaju. Pa smo na kraju napravili tri recenzije za PC , Sony trojku i moje luče. Svi smo se podjednako zabavili jer nije bitno za šta imate ovu igru već samo da je imate.
Naš simpatični protagonista.
A gde si ti mislio da pobegneš.
Igra nas stavlja u ulogu Jamesa Hellera bivšeg kapetana vojske "Crvene zone".Kada kažemo bivšeg mislimo zato što je mrtav... ili je bar on tako mislio. U bliskom susretu iz prve igre sa Alexom Mercerom Heller je teško povređen ali i zaražen. Alexove moći prelaze i na njega tako da i on postaje supernegativac sa samo jednim ciljem: da ubije Alexa zbog likvidiranja njegove porodice. E pa šta je novo.Prva nova stvar jeste osnovni zaključak, u prvoj igri bili ste jedna, da kažemo , običan čovek koji je zaražen dobio supersnagu, a sada ste jaki spretni obučeni marinac sa super moćima. Zaključak donesite sami . Cela igra se kao i prošla zaniva na uživanju u raznošenju, razaranju, klanju i lansiranju nedužnih građana u vasionu levicom. U glavnom je sve ostalo isto samo je umesto zastarelog engina iz 2009 ubačen novi poboljšani koji će vas oduvati. Kamera je malo udaljenija pa vam pruža veću preglednost a kontrole su dosta pojednostavljene. Meniji su redizajnirani i predstavljaju osveženje u odnosu na prošli deo. Sistem je više okrenut na Open-World koji vam omogućava lakše istraživanje bez nevidljivih ograničenja.
Moći nisu znatno menjane ali su preuzeli nešto od rivalskog InFamousa kao što je lebdenje. Ono što nam se dosta svidelo jeste skok. Jači je omogućava lakše penjanje i preciznije naskakanje. Sada skokom možete uništiti i helikopter.Napadi su standardni i ima ih dovoljno a uz dodatke različitog oružij poput (meni lično najboljem) bacača raketa.
Samo glup stvor bi stajao i gledao
kako Heller vrti bičem.
Priča je jedna od zamerki jer je malo nespretno izvedena.Protagonista je pomalo antipatičan. Što se tiče grafike kao što sam već spomenuo unapređena je i dosta krvava.Sada imamo detalje poput izraza lica uplašenog naroda.Nova mapa omogući će lakše kretanje.
Ispred svake misije smo već navikli da idu Cut-Scene koje nas uvode u priču a potom i kratki uvod u misiju.
Loša strana igre jeste lakoća.Hellerova snaga je tolika da vam realno ni jedna misija neće prestavljati problem.
Napisao:Nikola Romk (pisac Xbox 360 recenzija)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MORAM DA IMAM SVE!
Kako bi dodatno promovisali igricu momci iz Activisiona su angažovali scenariste da naprave strip u 6 epizoda koji će povezati priču iz prvog i drugog dela. Ovaj strip , naravno, nema da se nabavi kod nas ali zato ima u "Blackwatch Colectio Editionu" koje će mo mi uskoro početi da prodajemo.
Osim stripa napravili su još gomilu promotivnog materijala: figurice , steelbooke , cd-ove sa kratkim filmovima o Prototype sagi i još mnogo toga.
Activisionov slogan je dobiješ koliko možeš da platiš!
------------------------------------------------------------------------------------



Prototype 2                              Ocena:8.7 Odlično
Napravio:Activision                  Priča:8.1
Platforme:PC,PS3,Xbox 360   Zabava:10
KUPI KOD NAS:                    Kontrole:9.0
Uskoro!                                     Grafika:7.9






Zaključak:Rame uz rame sa večitim rivalom inFamousom!





4 коментара:

  1. Clanak je odlican a igra je odlicno opisana u kratkim crtama. Igru sam planirao da nabavim po punoj ceni ali sajt izgleda odlicno pa me ocekujte za buduce trgovine :) nastavite tako

    ОдговориИзбриши