2012-04-30

Call of Duty MW3 - Dužnost zove na pobedu u trećem svetskom ratu!

Na zahtev mnogih fanova sajta objavljujemo CoD MW3 recenziju koju je napisao mladi kandidat za mesto u našem uredničkom timu Strahinja Stojanović.
Da sećam se te 2002.godine,ko da je juče bilo.Tada je sve počelo.Rodjena je nova igra , koja nam je svima pomerila zadnjice sa stolice ili tada poda ni ja se baš ne sećam tog detalja.I evo nas,sada 10 godina kasnije možemo da kazemo da je sve ispalo odlično i da Activision zna da pravi pare.
Jedna od brojnih lokacija u igri.
E sada da skratim priču 2011. godine pojavio se novi deo Modern Warfare 3,direktan nastavak na Modern Warfare 2.Glavni protagonista igre sada je Yuri,Rus, koji mrzi Makarova više nego bilo koji čovek(treba napomenuti da jedan deo igre igrate kao "SAS" a u nekim trećim igrate kao pripadnik "Delta Force-a") . Igra je smeštena u skoriju budućnost tačnije u treći svetski rat.Priča je odlična kao u prethodniku,gameplay nije promenjen ni malo,ali tako valjda masa i želi.Pre nego što sam počeo da ga igram držao sam do sebe da je MW2 apsolutni favorit u franšizi,ali kada sam probao Survival,Missions i kampanju video sam da vredi svaku datu paru.Kao što sam pomenuo u survivalu postoji niz misija poredjanih po tezini ili ti jacini protivnika.Jos jedna važna stavka,u koju ulaze Activison pare tj.dosta para,je multyplayer.Veoma interesantan i zarazan za svakog fana igre,obavezno štivo.U njemu se levelujete i tako otključavate oružje i ostale veoma vazne stvari koje u igri"zivot znace".U ovom MP nemate klasicno otkljucavanje potrebnih stvari koje plaćate valutom zaradjenoj u igri kao što je to u Black Opsu ,već sve dobijate običnim levelovanjem.Naravno kao i do sada u svakoj Modern Warfare igri postoji scena ili misija koja prevrne naše stomake.Sećate li se misije "No Russians"(koju je Brejvik igrao pa poubijao onaj silni narod) , sada je to scena u kojoj vi snimate kamerom svoju ženu i dete,i iznenada eksplodira vozilo koje je tu stajalo i one ostaju na mestu mrtve.Niko živ ne zna zbog cega to Activision radi ali to nimalo ne kvari car igranja ove igre.
Čekaj samo da me komšiluk vidi sa
ovom pucom.
Napisao:Strahinja Stojanović (kandidat za mesto u našoj redakciji)
-------------------------------------------------------------------------
10 ROĐENDAN UZ "ELITE"
Activision je naravno odmah iskoristio pojavljivanje nove igre da promoviše svoj (platni) multyplayer servis "Elite" dodajući nove mape i oružija koje nemaju u osnovnoj igri. Naravno ove godine su iskoristili i proslavu desetog rođendana za to. Sve u svemu uspeva jer "Elite" trenutno broji 3 miliona.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Call of Duty:Modern Warefare 3    Ocena:8.3 Vrlo dobro
Žanr:FPS                                           Priča:8.7
Napravio:Activision                           Zabava:8.0
Platforme:PC,PS3,Xbox 360            Kontrole:9.0
KUPI KOD NAS:                             Grafika:7.6
PC: 2.300 dinara 4.999 dinara
PS3:4.400 dinara 5.999 dinara
Xbox 360:4.200 dinara 5.999 dinara
Zaključak:Ipak ništa bitno nije promenjeno: igra je prelaka,kampanja kratka a ocenu je izvukao multyplayer.


2012-04-29

Prototype 2 - Alex Mercer je najebao!

Od prvog dela smo dobijali epileptične napade a Activision pare. U drugom delu dobijaćemo zavisničke napade a Activision pare. Ipak mi smo na dobitku zar ne?


Kako započeti ovu recenziju. Mogao bih da vam pričam koliko sam molio kolege da recenziramo ovu igru na Xboxu jer sam sam zadužen za te recenzije. Ali Prototype 2 je bio toliko dobar da su svi želeli da probaju. Pa smo na kraju napravili tri recenzije za PC , Sony trojku i moje luče. Svi smo se podjednako zabavili jer nije bitno za šta imate ovu igru već samo da je imate.
Naš simpatični protagonista.
A gde si ti mislio da pobegneš.
Igra nas stavlja u ulogu Jamesa Hellera bivšeg kapetana vojske "Crvene zone".Kada kažemo bivšeg mislimo zato što je mrtav... ili je bar on tako mislio. U bliskom susretu iz prve igre sa Alexom Mercerom Heller je teško povređen ali i zaražen. Alexove moći prelaze i na njega tako da i on postaje supernegativac sa samo jednim ciljem: da ubije Alexa zbog likvidiranja njegove porodice. E pa šta je novo.Prva nova stvar jeste osnovni zaključak, u prvoj igri bili ste jedna, da kažemo , običan čovek koji je zaražen dobio supersnagu, a sada ste jaki spretni obučeni marinac sa super moćima. Zaključak donesite sami . Cela igra se kao i prošla zaniva na uživanju u raznošenju, razaranju, klanju i lansiranju nedužnih građana u vasionu levicom. U glavnom je sve ostalo isto samo je umesto zastarelog engina iz 2009 ubačen novi poboljšani koji će vas oduvati. Kamera je malo udaljenija pa vam pruža veću preglednost a kontrole su dosta pojednostavljene. Meniji su redizajnirani i predstavljaju osveženje u odnosu na prošli deo. Sistem je više okrenut na Open-World koji vam omogućava lakše istraživanje bez nevidljivih ograničenja.
Moći nisu znatno menjane ali su preuzeli nešto od rivalskog InFamousa kao što je lebdenje. Ono što nam se dosta svidelo jeste skok. Jači je omogućava lakše penjanje i preciznije naskakanje. Sada skokom možete uništiti i helikopter.Napadi su standardni i ima ih dovoljno a uz dodatke različitog oružij poput (meni lično najboljem) bacača raketa.
Samo glup stvor bi stajao i gledao
kako Heller vrti bičem.
Priča je jedna od zamerki jer je malo nespretno izvedena.Protagonista je pomalo antipatičan. Što se tiče grafike kao što sam već spomenuo unapređena je i dosta krvava.Sada imamo detalje poput izraza lica uplašenog naroda.Nova mapa omogući će lakše kretanje.
Ispred svake misije smo već navikli da idu Cut-Scene koje nas uvode u priču a potom i kratki uvod u misiju.
Loša strana igre jeste lakoća.Hellerova snaga je tolika da vam realno ni jedna misija neće prestavljati problem.
Napisao:Nikola Romk (pisac Xbox 360 recenzija)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MORAM DA IMAM SVE!
Kako bi dodatno promovisali igricu momci iz Activisiona su angažovali scenariste da naprave strip u 6 epizoda koji će povezati priču iz prvog i drugog dela. Ovaj strip , naravno, nema da se nabavi kod nas ali zato ima u "Blackwatch Colectio Editionu" koje će mo mi uskoro početi da prodajemo.
Osim stripa napravili su još gomilu promotivnog materijala: figurice , steelbooke , cd-ove sa kratkim filmovima o Prototype sagi i još mnogo toga.
Activisionov slogan je dobiješ koliko možeš da platiš!
------------------------------------------------------------------------------------



Prototype 2                              Ocena:8.7 Odlično
Napravio:Activision                  Priča:8.1
Platforme:PC,PS3,Xbox 360   Zabava:10
KUPI KOD NAS:                    Kontrole:9.0
Uskoro!                                     Grafika:7.9






Zaključak:Rame uz rame sa večitim rivalom inFamousom!





2012-04-28

Uncharted 3 - Novi krivac za servisiranje konzole!

Pa šta reći.Koju poruku poslati.Ako Naughty Dog iznenadio tek sada onda prvi put igrate ovu igru. Već smo navikli da veliko i moćno ime Uncharted na čiji pomen svi glasno izražavaju emocije. Pa šta nam onda ostaje.Samo još jedan klon prošlih igara. Ne,ne već novi deo milionske sage o Drakeu koji više podseća na Indijanu Jonesa nego njegov sopstveni sin.




Flash-Back koji je dobro iskorišćen za
upoznavanje priče i upoznavanje kontrola.
Kada je Naughty Dog krenuo sa pravljenjem prve igre "Drake's Fortune" digla se velika medijska pažnja jer igrači nisu tačno znali šta planiraju: kopiju već pomenutog Indijana Jonesa ili neku pucačku igru u prašumi poput novog Far Cry-a.Ali Naughty Dog nije uradio ni jedno ni drugo već treće.Stvorio je potpuno nezavisnog lika kome bi čak i veliki (već treći put pomenuti) "big daddy" Indijana pozavideo. Dakle Harisonu Fordu je ostalo samo to da nabavi PS3 i igra Uncharted osećajući prazninu u svome životu i pitajući se zašto to nisam ja.
Katherine Marlowe glavom i borama.
E pa ajmo sada malo o igri.Naravno kao i do sada upadate usred neke akcije. Ovaj put to je barska tuča u kojoj brzim reakcijama i dobrim poznavanjem kontrola prelazite u uličicu gde srećete starog poznanika i glavnog neprijatelja Katherine Marlowe koja želi vaš čuveni prsten oko koga se radnja igre i vrti. Kroz Flash-Back u Nathanovu prošlost naučićete da hodate,koristite meni i look-up mode, da bežite i penjete se ali i saznati neke ključne momente o njegovoj prošlosti.
Nikada ne rasprema sobu.
Što se same priče tiče kao i do sada oduvaće vas sa fotelje.Puna obrta i situacija a cut scene su prezanimljive.Grafika pokazuje koliko može PS3 jer je iz njega izvučen i poslednji atom snage tako da saka površina bude savršena a to se može videti i iz priložene slike.
Akcija je tečna i bez prekidanja a oružija su sjajna.Bliski fajtovi zasenjuju.
Najveća zamerka ovoj sjajnoj igri jeste to da će novim igračima biti malo teže upuštanje zbog konfuznog načina skakanja i penjanja u nekim spektrima a posebno u drugoj misiji kada pratimo misterijoznog strance koji j u stvari Sally.
Glavno o ovoj igri jeste to da je famozna senzacionalna i kada je posle samo 15 minuta igre isključite shvatićete da ste se toliko uživeli da više niste sigurni gde ste tačno.Napisao:Momir Živković (pisac PlayStation 3 recenzija).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAŠE MUŠTERIJE KAŽU...
Filip sa igrom
Filip Glišević je preko našeg sajta kupio ovu igru pre nekoliko dana. Evo njegovih utisaka:
"Igra je stigla brzo već dva dana nakon narudžbine. Prešao sam je do pola i iskustva su mi sjajna.Potpuno se slažem sa recenzijom.Igra je super. Grafika mi se dosta svidela.Sa sigurnošću ovo je igra godine za Sony trojku. Bilo mi je mnogo jeftinije da je kupim preko ovog sajta čak duplo, nego u drugim prodavnicama a dobio sam isti proizvod. Nastavljam da kupujem kod vas sjajni ste. Čak sam i račun dobio."
------------------------------------------------------------------------------
Uncharted 3 : Drake's Description     Ocena:9.3 Odlično
Napravio:Naughty Dog,Sony                Priča:9.7
Platforme:PS3                                      Zabava:9.0
KUPI KOD NAS:                                Kontrole:8.7
PS3:3.600 dinara 6.999 dinara            Grafika:10
Zaključak:Da li ste i u jednom momentu sumnjali? Ja nisam.

2012-04-26

Ponuda nedelje!

RASPRODAJA!!!
PLAYSTATION 3 SLIM 320 GB + IGRICA ZA SAMO 27.000 dinara 35.999 dinara


Nove PlayStation 3 konzole uvezene iz Amerike neotpakovane tek izašle iz fabrike sa garancijom 2 godine.

U kutiji:-konzola
             -1 joyped
             -kablovi
             -uputstvo i garancija
             -hard disk od 320 GB
             -igrica
U DRUGIM PRODAVNICAMA U SRBIJI OVA KONZOLA KOŠTA 35.999 DINARA KOD NAS SAMO 27.000 DINARA!!!


Konzolu koja vam se svidja narucite preko maila. Nakon sto nam uplatite novac vasa konzola ce stici u roku od 3 dana postom na kucnu adresu.Ukoliko imate neku primedbu pozovite nas na broj 064/95-96-886.
Sve konzle su nove pod garancijom uvezene iz Amerike.Ako zeljenu konzolu nevidite ovde mozete je naruciti putem maila:gamer.pro.addres@gmail.com. Sve konzole se narucuju preko maila. CENA SA LEVE STRANE JESTE CENA U OVOJ NASOJ PRODAVNICI A PRECRTANA CENA SA DESNE STRANE JESTE STANDARDNA CENA U DRUGIM PRODAVNICAMA U SRBIJI!!!SVE OBJAVLJENE STVARI MOŽTE KUPITI KOD NAS!!!


VIŠE INFORMACIJA:http://gamerpro-webpage.blogspot.com/p/konzole-i-oprema.html

Mass Effect 3 - Kraj sage u bombastičnom ruhu

Kraj sage.To je to.Pomalo konfuzan i zbrzan kraj ali to je to!To je razlog zbog kog smo kupovali ovu igru svih tih godina.Jeste li je igrali? E pa ako niste pročitajte našu recenziju.




Novi Melee napadi
Kada sam prvi put upalio ovu igru rekao sam: uau. Možda je to iz mene govorila nostalgija zbog završetka sage ili pak zadivljenost famoznom doradom Unreal Engine 3 koji je grafiku uzdigao na taj level. U tom trenutku nisam znao šta je to iz mene učinilo "uau" ali sam trenutno u jedno siguran: Mass Effect 3 je pokupio najbolje iz keca i dvojke sjedinio,doradio i ubacio u novo grafičko ruho.Iako to baš momci iz BioWare-a nisu učinili najspretnije ipak su napravili igru vrednu svog imena.
E pa da počnemo na samom početku igra vas baca u telo vašeg omiljenog komandanta koga još jedno gledamo sa leđa ramenom i ćelom.Naravno oni koji žele,na samom početku igre, mogu zameniti njegovu ćelu za bujnu plavu kosu ženskog lika Sheparda.I tako dok sa pištoljem na početku trčite sa Andersonom možete odmah primetiti dosta redizajniran meni.Helth bar je sada dole i izgleda mnogo bolje.Tu će vas zadesiti i prva explozija gde grafički engin pokazatelj vrednog rada i truda našeg BioWare-a.Podloge se vrlo malo preklapaju i dosta realistično deluju.
 Što se gejmpleja tiče stručniji igrači primetiće olakšanje jer je "cover mode" poboljsan u odnosu na dvojku mada još uvek zna da brljavi kada je skok u pitanju.Novi "melee" napadi kojih do sada nije bilo doprinose realističnosti i zabavi dok je poboljšani arsenal uvek dobro došao.
Realističan zvuk pušaka ispuniće sobu i baciti vašu neobaveštenu porodicu pod stolove i krevte. Priča se razvija brzo ali dobro kao i do sada a meniji sa izgovorenim rečima nisu konfuzni.
Glavna zamerka priči jeste kraj.Konfuzan i zbrzan neki će se čak usuditi da kažu i glup.BioWare se navodno dogovorio da će promeniti kraj ali od toga ništa još
Sve u svemu igra je jedna od najbolih i mnoge učenike će koštati dobre ocene za kraj jer kada jednom nalegnete na nju... napisao:Ivan Mišić (glavni urednik početne strane)
Mass Effect 3                                         Ocena:8.5 Odlično
Žanr:Pucačina shoot-cover                     Priča: 9.0
Napravio:EA,BioWare                            Zabava:8.7
Platforme:PC,PS3,Xbox 360                  Kontrole:8.0
KUPI KOD NAS:                                   Grafika:8.4
PC:3.200 dinara 6.999 dinara
PS3:4.000 dinara 7.999 dinara
Xbox 360:4.000 dinara 7.999 dinara
Zaključak:Mass Effect 3 po priči je sjajan a po gameplayu skoro kao sjajni Gears of War.Ako nemate Xbox 360 ovo će biti savršena zamena za Gears of War.